Villa Brouwer Cote d'Azur tussen Cannes en St Tropez

Overzicht activiteiten en toeristische mogelijkheden

Saint Raphael en Agay

De stad St. RaphaŽl is gelegen tussen de Middellandse zee en het Esterel gebergte. St-RaphaŽl heeft ongeveer 55.000 inwoners. Het klimaat is uitzonderlijk met ongeveer 265 dagen zon per jaar. Vroeger werd deze stad aan zee alleen bezocht door de elite en mensen die tijdens de winter kwamen kuren. In de stad is een Casino en er zijn mooie boulevards, vele uitgaansmogelijkheden, restaurants en gezellige markten. Agay wordt ook wel de robijn van de Cůte d'Azur genoemd. Agay ligt aan ťťn van de mooiste baaien van Zuid Frankrijk en werd vroeger al bezocht door de Grieken en de Romeinen. Het is de natuurlijke toegangspoort tot het Esterel gebergte.

wintersport

Bent u in de winter, met kerst of met de krokusvakantie onze gast, dan zijn op ca 120 km afstand volop wintersport mogelijkheden. U vindt daar de mondaine plaatsen Isola 2000 en Valberg, waar U kunt skiŽn en snowboarden tot 2850 m.

kijk op http://www.valberg.com

activiteiten

De villa grenst direct aan het Esterel gebergte en is toegankelijk door 700 km paadjes en kleine weggetjes. U vindt hier bronnen, fonteinen, kleine bruggetjes en talrijke overblijfselen uit het verleden zoals Romeinse fonteinen en rotsformaties uit de prehistorie. De alom bekende rode rotsen die de kustlijn (Corniche) alhier beheersen zijn fascinerend. Liefhebbers van zwerftochten door deze schitterende omgeving komen volledig aan hun trekken, te voet, te paard of per fiets. Het fraaie zandstrand is op ca 3,5 km, aan de baai van Agay. Golf: op nog geen 2,5 km afstand. De drie prachtige onderhouden golfbanen (18 hols) van Saint RaphaŽl worden gekenmerkt door de pinparasolbomen en de magnifieke natuur. De 3 golfbanen zijn: Golf Club de Valescure, Golf Esterel Latitude en Golf de Cap Esterel (9 hols). Duiken: proef eens aan de schitterende onderwater wereld van de Cůte d'Azur, ook hier komt u onder water opnieuw de rode rotsen van het Esterel gebergte tegen en prachtige flora en fauna. In Agay bevindt zich een duikclub.

© 2006http://www.formule-golf.com/fr/visitez-nos-golfs/golf.asp?arid=649

Paardrijden, tennis, surfen ed zijn op korte afstand mogelijk.

Het strand Agay ca 3 km. of uitstapjes in de Provence en Var

strand Agay Wilt u een dagje toeren, bezoek dan Monaco of de beroemde plaatsen zoals St. Tropez, Cannes, Antibes of de parfumstad Grasse. Houdt u van kunst, bezoek dan de wereld beroemde kunststad Vence. Een tocht langs de rotsen van de Georges du Verdon of de Corniche langs de kust naar Nice mag u niet missen. Een tour door de Provence is ook zeker de moeite waard.